fredag den 7. marts 2014

Lidt mere om vold mod kvinder




I går skrev vi om nogle lidt ekstreme konklusioner, som medierne gjorde baseret på en rapport om vold mod kvinder i Europa var kommet frem til. Rapporten var forfattet af EUs Agentur for Grundlæggende Rettigheder.


Konkret satte vi spørgsmålstegn ved, om rapporten reelt set målte de objektive forhold, der gør sig gældende for kvinder i de forskellige Europæiske lande.


Vi har nu set lidt nærmere på rapporten og fundet ud af, at der er en negativ sammenhæng mellem andelen af kvinder i et land, der har oplevet overgreb og andelen af kvinder, der mener, at vold mod kvinder er meget udbredt. En negativ sammenhæng. Det vil altså sige, at i lande hvor flere kvinder har sagt de oplever et overgreb, vurderer de selv samme kvinder, at der samlet set finder færre overgreb sted.


Dette understreger endnu en gang, at der synes, at være noget galt med rapportens metode. Umiddelbart kunne man forvente, at kvinders personlige oplevelser hang sammen med deres vurdering af det generelle niveau af overgreb. I hvert fald, hvis den høje rapportering af overgreb i ligestillede samfund virkelig skyldes, at mænd er kvindefjendske i ligestillede samfund.


De konkrete tal kan ses af grafen nedenfor. (Der er en enkelt observation, der ligger også svømmer rundt lidt langt fra linjen. Det er Portugal. Vi har prøvet at køre analysen uden, og det fjerner ikke den negative korrelation.)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar