onsdag den 9. oktober 2013

Vælgerfiasko?

Det her en lille sjov historie som vi faldt over for noget tid siden. Politiken havde en historie under overskriften: Vælger fiasko lurer for kommunalvalget. Historien byggede på en rapport fra KORA, som har lavet en survey i løbet af foråret, der viser, at kun 75 pct.var helt sikre på, at de ville stemme ved kommunalvalget i november.


Undersøgelsen fejler ikke noget. Men tallet illustrerer en pointe, vi tidligere har haft. I tidligere indlæg har vi skrevet om, at det ikke altid er lige heldigt at spørge til om folk vil stemme eller har stemt, fordi de vil være tilbøjelige til at svare det socialt accepterede - at de har stemt. Det her er et fantastisk eksempel. Ved det seneste kommunalvalg var deltagelsen på landsplan 66 pct. Hvis vi skulle tage surveyresultatet for gode varer, så burde overskriften nok have været "vælgersucces". 

Så man kan ikke tage tallet for gode varer, og overskriften bygger da også på, at de 75 pct. er lavere end i tidligere undersøgelser, der er foretaget forud for valg. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar